Péče o vlasy po použití henny: Tipy a triky

Po aplikaci henny na vlasy je důležité věnovat jim správnou péči, aby zůstaly zdravé, lesklé a krásně zabarvené.
Péče o vlasy po použití henny: Tipy a triky
Henna je sice přírodní produkt, ale správná péče po jejím použití může zajistit optimální výsledky a dlouhotrvající efekt. Zde je několik tipů a triků, jak pečovat o vlasy po použití henny:

1. Šetrný šampon
Po aplikaci henny vyhledejte šetrný šampon bez silikonů a sulfátů. Tyto látky mohou odstranit přírodní oleje z vlasů a snížit intenzitu barvy henny. Zvolte raději šampony s jemnými a přírodními složkami, které pomohou udržet barvu a zdraví vlasů.

BYLINNÉ ŠAMPONY



2. Kondicionér nebo maska
Po umytí vlasů šetrným šamponem je důležité použít kondicionér nebo vlasovou masku. Henna může vlasy mírně vysušit, a proto je důležité dodat jim zpět vlhkost a živiny. Vyberte si kondicionér nebo masku, které hydratují a posilují vlasy, a aplikujte je zejména na konečky vlasů.

3. Olejová kúra
Jednou z nejúčinnějších metod péče o vlasy po použití henny je olejová kúra. Využijte kokosový, arganový, nebo jojobový olej a aplikujte ho na vlasy a pokožku hlavy. Nechte působit minimálně 30 minut nebo přes noc a poté vlasy důkladně umyjte. Olejová kúra pomůže obnovit hydrataci vlasů a dodat jim lesk a měkkost.

VÝZIVA PRO VLASY



4. Ochranný sprej
Pokud plánujete vystavit vlasy slunečnímu záření nebo teplému vzduchu, použijte ochranný sprej pro vlasy. Tento sprej chrání vlasy před škodlivými účinky UV záření a teplotními poškozeními, které by mohly ovlivnit barvu a strukturu vlasů.

5. Opatrné česání
Po použití henny může být vlasy náchylnější k zamotání, zejména pokud je aplikována na déle vlasy. Proto je důležité používat jemný hřeben nebo kartáč a opatrně rozčesávat vlasy, aby nedocházelo k jejich poškození.

6. Ochrana před teplem
Pokud používáte fén, žehličku nebo kulmu na vlasy, pamatujte na ochranu před teplem. Použijte tepelnou ochranu ve formě spreje nebo krému, který chrání vlasy před poškozením způsobeným teplem a zabraňuje vyblednutí barvy henny.


Péče o vlasy po použití henny je klíčová pro udržení zdraví, lesku a krásné barvy vlasů. S těmito jednoduchými tipy a triky můžete zajistit, aby vaše vlasy vypadaly a cítili se skvěle i po použití této přírodní barvy. Buďte šetrní k svým vlasům a ony vám to odvděčí krásou a zdravím!
 
 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky