PAPAVERO D´ORIENTE – letní tělová péče s vůní orientálních máků a pačuli

Originální barevná řada péče o tělo a vlasy s ingrediencemi z čisté přírody v BIO kvalitě.

Orientální mák a jiskřivé tóny mandarinky podpořené květinovými tóny organické frézie a třešně se setkávají s něžnou smyslností broskve. Aromatický akord doplňují kořeněné tóny skořice, pačuli a santalového dřeva, radostná a smyslná vůně pro moderní, odvážnou a sofistikovanou ženu, která ve svém nitru touží po romantice a dobrodružství.
PAPAVERO D´ORIENTE – letní tělová péče s vůní orientálních máků a pačuli
Věděli jste, že….

Červený vlčí mák se stal symbolem veteránů a památky bojovníků. Divoké máky totiž hojně rostly na Flanderských polích v Belgii, kde probíhaly kruté boje první světové války. Dnes rudé kvítky pokrývají neoznačené hroby mnoha padlých a tato křehká květina připomíná statečnost vojáků a oběti válek.

Orientální mák (Papaver orientale) je vytrvalá rostlina, která miluje slunce. Rozvíjí růžice zelených listů a křehké, vzdušné lístky květů kvetou jasnými barvami v mnoha odstínech červené, rudé, růžové, oranžové či bílo-fialkové. Obzvláště krásné jsou plnokvěté varianty.

V Čechách známý „vlčí“ mák skrývá romantický mýtus, dodával prý nadpřirozené vlastnosti vlkům, kteří jej pojídali….kdo ví. Jeho jasně červené květy jsou symbolem energie, radosti a lásky.

young-cute-woman-poppy-field(1).png

Makový olej, hojně využívaný v kosmetice pro své blahodárné, výživné a regenerační vlastnosti, je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které hydratují a udržují vlhkost pokožky. Je vhodný pro suchou a citlivou pokožku. Pomáhá bojovat proti stárnutí pleti a podporuje přirozenou obnovu pokožky. Zklidňuje podrážděnou pokožku a je vhodný k péči o tělo o vlasy, kterým dodává lesk a hebkost. Makový olej je skvělý jako maska na vlasy či sérum na konečky.

Výtažky z makových květů jsou jednou z hlavních ingrediencí barevné řady Papavero d’Oriente, ve které najdeme vytříbené složky pro luxusní péči o tělo a vlasy.

Další ingrediencí jsou třešňové květy, i ty mají své kouzlo a symboliku – jsou nejen krásné, jsou taktéž symbolem lásky a něhy, jejich jemná růžová barva evokuje romantickou citlivost. Jsou symbolem plodnosti a narození. V Japonsku jsou třešňové květy, známé jako sakury, spojeny s krásou a pomíjivostí života, jejich kvetení je krásné, ale krátké. A japonští samurajové si zdobili své meče právě růžovými kvítky třešní.

Do dálky voňavé mandarinkové květy symbolizují energii a něžné frézie naději a čistotu a radost ze života.

Sladkou plnost vůni dodají květy broskví a nektarinek. Květy broskvoní reprezentují jemnost, půvab a ženskost. V čínské kultuře jsou spojovány s dlouhověkostí, zdravím a nesmrtelností podle legendy o broskvovém stromu nesmrtelnosti.

Pačuli (Pogostemon cablin) je další oblíbenou vonnou složkou. V kosmetice se často využívá ve vlasové péči a je také je součástí tělové a pleťové péče díky svým tonizujícím, zjemňujícím a osvěžujícím účinkům. Pačuli má také pozitivní účinky na kožní problémy. Je antiseptické, protizánětlivé a protivirové. Navíc má silné antidepresivní a relaxační účinky, které pomáhají při pocitech slabosti a duševním neklidu.

Jeho původ sahá až do starověké Indie a jihovýchodní Asie. Název pochází z tamilských slov „patchai“ a „ellai“, což znamená „zelený list“. Právě tam se pačuli poprvé objevilo a bylo používáno pro své léčivé vlastnosti a jako repelent proti hmyzu. V 19. století se pačuli dostalo na Blízký východ díky obchodu s hedvábím. Obchodníci pokrývali své produkty touto rostlinou, aby chránili hedvábí před moly. Tím se pačuli stalo znakem kvality. V 60. a 70. letech 20. století se pačuli stalo oblíbeným mezi hippies. I přes jeho specifickou vůni se stal symbolem svobody a alternativní kultury. Na začátku 90. let 20. století se pačuli vrátilo jako luxusní vůně. Dnes je jednou z nejrozšířenějších složek v moderním parfémovém průmyslu.

Santalové dřevo je exotické vonné dřevo, získávané zejména ze stromu santalovníku bílého (Santalum album). Toto dřevo má vysoký obsah vonných silic ve formě aromatického oleje. Pochází z jižní Asie, konkrétně z Indie, Pákistánu, Nepálu, Bangladéše a Srí Lanky. Roste také v Indonésii, na tichomořských ostrovech (například na Havaji) a v Austrálii. Santalové dřevo se využívá v parfémech - díky exotickému aroma, v Ajurvédě se používá k léčitelství díky antiseptickým účinkům, tak i při náboženských obřadech. V hinduistických chrámech jsou z něj vyřezány sošky bůžků.

Bez-nazvu-–-2-(2).png

Vůně řady Papavero d’Oriente se otevírá svěžími a jiskřivými tóny mandarinky a vonných květů frézie, srdci vůně velí akord máku, něžný třešňový květ a sladkost dodávají květy broskví a nektarinek, aby zvolna přecházely v tělo tvořené kořeněnými nótami skořice, pačuli a santalového dřeva.

V ucelené řadě najdete sprchový gel, vhodný i pro nejcitlivější pokožku, díky vitamínům hydratuje pokožku a třešňové květy ji zanechávají jemně provoněnou. Tělový krém s bambuckým máslem vyživuje a zvláčňuje a pokožku. Díky vitamínu E hydratuje i velmi suchou pleť. Krém na ruce a nohy obohacený ještě navíc o betakaroten je skvělým hydratačním, vyživujícím a ochranným přípravkem. Vzácné rostlinné oleje a másla jsou základem výživného balzámu na rty. Jemně parfémovaná vitalizační voda na tělo a vlasy poskytne okamžitý pocit osvěžení. Něžnou smyslnost vdechne toaletní voda s květinovo-orientální vůní.

Pro letní cestování je praktický tuhý sprchový šampon, respektuje pokožku i životní prostředí. Inovativní složení s fyziologickým pH a kokosovými povrchově aktivními látkami šetrně čistí všechny typy pokožky, dokonce i citlivou, respektuje hydrolipidickou rovnováhu a zanechává vlasy hydratované. K použití na celé tělo i vlasy.

Užijte si krásné léto s voňavou řadou Papavero d Oriente...

Související recepty a články

Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík
Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík
Dovolená za vámi. Podzim a pořádný zápřah před vámi. Jak to zvládnout? Konec prázdnin je zvláštní období. V ...
Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?
Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?
Konec prázdnin. Ranní vstávání. Spousta úkolů a povinností. I to přináší návrat dětí do školních lavic. Zkuste to...
Stárnutí vás nemusí děsit: Stačí správná anti-age péče o pleť
Stárnutí vás nemusí děsit: Stačí správná anti-age péče o pleť
Aby vaše pleť vypadala zdravě a svěže, vyžaduje pravidelnou a pečlivou péči bez ohledu na věk. Je jedno, jestli je...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky