Základem pro fermentovaný kombuchový nápoj je kombucha neboli mateční násada. Je to beztvarý útvar šedavé barvy, měkké, téměř želatinové konzistence,
symbiotická kultura bakterií a kvasinek, zdroj probiotik a vitamínů, zejména skupiny B. Dalšími složkami jsou černý nebo zelený čaj, cukr a voda. Výsledkem
fermentačního procesu uvedených surovin (podle receptu, který použijete) je několik litrů jemně perlivého osvěžujícího nápoje jemné, čajové chuti.
Nedělají vám dobře bublinky? Nemáte ráno na kombuchu chuť? Zapomínáte ji nosit v láhvi s sebou? Máte rychlý životní styl, nebo často vyběhnete třeba jen s malou kabelkou, do které se už láhev s nápojem nevejde? A přesto se vám pozitivní vliv kombuchy na zdraví líbí a rádi byste ji zařadili do svého režimu?
Liftea Kombucha je doplněk stravy, který jde s dobou a užívá se v tobolkách.