Doplněk stravy s probiotiky z extraktu fermentované kombuchy a probiotiky Limosilactobacillus reuteri. Navíc obsahuje bromelain, trávicí enzym, který napomáhá při trávení bílkovin. Obsažený bromelain má vysokou enzymatickou aktivitu 1200 GDU/gram. Extrakt z černého čaje a jeho polyfenoly působí jako silný antioxidant, který přispívá k odstranění volných radikálů z těla.
Náš produkt obsahuje bromelain s vysokou enzymatickou aktivitou, a to ve specifikaci 1200 GDU (Gelatin Digesting Units) na gram. Tato aktivita je měřená schopností bromelainu štěpit gelatin, což slouží jako standardní měřítko pro jeho sílu.
Vysoká enzymatická aktivita naznačuje, že bromelain v produktu je koncentrovaný a má potenciál poskytnout účinnou podporu při trávení bílkovin. V doplňku stravy Liftea Kombucha - EnzymAktiv je ve vysoké enzymatické aktivitě 1200 GDU/gram.
AKTIVNÍ SLOŽKY
Jeho polyfenoly působí jako silný antioxidant, který přispívá k odstranění volných radikálu z těla.
Podporuje termogenesi. Přispívá k energickému výdeji.
Proteolycký (trávicí) enzym získávány ze stonku plodu ananasu. Tento enzym se podílí v těle na štěpení bílkovin. V našem produktu je ve vysoké enzymatické aktivitě 1200 GDU/gram.
Co je kombucha?
Kombucha je fermentovaný, lehce perlivý nápoj z černého nebo zeleného čaje. Užívá se jako funkční potravina. K fermentaci se používá symbiotická kolonie bakterií a kvasinek. Vedle obsahu probiotik mají fermentované potraviny pozitivní dopad na mnoho dalších aspektu zdraví.
Dnes se Kombucha vyrábí v různých chutích a variacích, především ve formě nápojů a mnoho lidí si ji oblíbilo jako součást svého zdravého životního stylu, jiní ji vyzkoušeli a nevyhledávají ji kvůli specifické chuti, proto jsme vyvinuly inovativní Liftea Kombuchu pro všechny, kteří chtějí čerpat její benefity s širokým záběrem podpory zdraví a pohody bez nelahodící chuti.
V doplňku stravy Liftea Kombucha - EnzymAktiv je obsaženo109 KTJ (kolonii tvořící jednotka).
Co je střevní mikrobiom?
Střevní mikrobiom je jinými slovy mikrobiota nebo střevní mikroflóra v trávicí soustavě živočichů, včetně člověka.
Jedná se o soubor mikroskopických organismů, které osídlují lidská střeva a jejich genetické informace. Každý člověk má svou střevní mikroflóru unikátně složeno. Co člověk to unikát a unikátní mikrobiom.
Zajímavost
L. reuteri má schopnost přežívat v kyselém prostředí žaludku a následně kolonizovat střeva. Tato bakterie byla izolována poprvé z lidského střeva, ale vyskytuje se i u dalších savců.
Mikrobiom trávicího traktu
✅
Složení a Rozmanitost:
Mikrobiom trávicího traktu obsahuje širokou škálu bakterií, virů, archeí a dalších mikroorganismů. Jeho složení může být ovlivněno věkem, stravovacími návyky, genetikou a dalšími faktory.
✅
Funkce:
Mikrobiom má klíčový vliv na trávení, imunitní systém a celkové zdraví.
Bakterie v mikrobiomu mohou pomáhat v trávení, syntéze vitamínů a ochraně před patogeny.
✅
Rozvíjení v průběhu života:
Mikrobiom začíná formovat od narození a postupně se vyvíjí v průběhu života. Bezprostředně před porodem je střevo plodu absolutně sterilní, až během porodu se do novorozence dostávají mikroby z porodních cest maminky. Až skrze mateřské mléko kojenec získává bifidobakterie do svého mikrobiomu (tvoří až 90 % střevní mikroflóry kojenců. Po přechodu na tuhou stravu četnost bifidobakterií klesá.).
Narození císařským řezem, používání antibiotik a stravovací návyky mohou ovlivnit jeho složení.
Pečujte o svou střevní mikroflóru, aby mohla plnit své funkce co nejlépe. Dostatečně pijte vodu, mějte dostatek spánku a snižte si stres. Dosáhnete toho nejen kvalitní, vyváženou stravou s dostatkem důležitých složek z fermentovaných potravin, ale i doplňky stravy.