Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík

Dovolená za vámi. Podzim a pořádný zápřah před vámi. Jak to zvládnout? Konec prázdnin je zvláštní období. V rodinách dětí školou povinných se obvykle mísí úleva, že se pro ratolesti podařilo zajistit hlídání a hezký program na léto, s představou hektického návratu ke každodenním povinnostem. I v domácnostech bez školáků je touto dobou jasné, že čas dovolených a občas trochu mírnějšího režimu v práci je pryč a že se začnou dohánět resty. Začátek školního roku je ale především skvělou příležitostí pro změnu. A to pro všechny. Někdy stačí málo a váš život může být zase o trochu lepší.

Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík

Zachovejte klid

Když se na vás povinnosti valí, je těžké neztrácet hlavu a optimismus. Pokud to jen trochu jde, zkuste na starosti vyzrát za pomoci dvou jednoduchých návyků. Velké a zdánlivě neřešitelné úkoly si rozdělte na menší. Z nich vám lépe vyplynou konkrétní věci k dořešení. Zatímco před velkým problémem nebo úkolem má člověk přirozenou tendenci utíkat a odsouvat ho na později, po kouscích to zvládnete snáz. Navíc vás bude pohánět radost z dílčích úspěchů, kterých budete postupně dosahovat.

Že vůbec netušíte, kde začít? Vzpomeňte si na starou moudrost, která říká, že se nic nejí tak horké, jak se to uvaří. Ať řešíte cokoliv, stojí za to, nechte si alespoň chvilku na „vychladnutí“. S odstupem to určitě půjde snáz. Často stačí i pár minut, během kterých si se trochu uklidníte nebo se poradíte s někým, komu důvěřujete.


Užívejte si malé radosti

Zpříjemněte si každou chvilku, kterou můžete. Začněte si doma chystat podzimní výzdobu. Užívejte si večerní procházky, kdy je ještě docela dlouho vidět, a přitom už nejsou žádná vedra. I krátkou pauzu využijte k tomu, co vás baví. Vyluštěte si křížovku, vybarvěte malou mandalu nebo si naplánujte program na víkend, na který se budete moc těšit. Cestou z práce si všímejte nových hezkých věcí v okolí. Svých blízkých se neptejte jen na to, jak bylo, ale i na to, co je ten den nejvíc potěšilo a z čeho mají radost. Zatímco o povinnostech mluvíme hodně, drobné úspěchy a hezké chvilky při hodnocení dne často opomíjíme. Je však škoda se k nim nevrátit a nepřipomenout si je.


Zapracujte na sobě

Vraťte se v září do dětských let a vyberte kroužek nejen svým potomkům, ale i sami sobě. Stačí chodit jednou týdně. Promyslete si, co vás skutečně baví, v čem se chcete rozvíjet a kde chcete trávit cenný čas, který máte jen pro sebe. A pak neváhejte a vyhraďte vybrané aktivitě pevné místo ve svém diáři. Stojí to za to a rozhodně si to zasloužíte.


Podzimní vzpruha

V náročném období nezapomínejte na hořčík. Podporuje psychiku a bývá označován jako antistresový minerál. Při stresu se jeho spotřeba výrazně navyšuje, někdy je až dvacetinásobně vyšší, než když jsme v psychické pohodě. Proto je v podobných případech zapotřebí věnovat doplnění této látky více pozornosti než obvykle. Hořčík má navíc příznivý vliv na správnou činnost svalů. Pokud se tedy vaše nové hobby bude týkat pohybu, na tento minerál určitě nezapomeňte.

Hořčík v dobře vstřebatelné formě si můžete dopřát v tekutém doplňku stravy Salus Floradix Magnesium. Vyniká svým komplexním složením, ve kterém najdete i výtažky z bylin podporujících správné trávení – jde například o fenykl, heřmánek nebo pomerančovník hořký. Obsahuje rovněž směs ovocných koncentrátů. Je vhodný i pro děti od 3 let a těhotné a kojící ženy. Z pohodlí domova ho pořídíte na našem e-shopu www.liftea.cz Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.

Související recepty a články

Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík
Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík
Dovolená za vámi. Podzim a pořádný zápřah před vámi. Jak to zvládnout? Konec prázdnin je zvláštní období. V ...
Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?
Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?
Konec prázdnin. Ranní vstávání. Spousta úkolů a povinností. I to přináší návrat dětí do školních lavic. Zkuste to...
Stárnutí vás nemusí děsit: Stačí správná anti-age péče o pleť
Stárnutí vás nemusí děsit: Stačí správná anti-age péče o pleť
Aby vaše pleť vypadala zdravě a svěže, vyžaduje pravidelnou a pečlivou péči bez ohledu na věk. Je jedno, jestli je...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky