Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?

Konec prázdnin. Ranní vstávání. Spousta úkolů a povinností. I to přináší návrat dětí do školních lavic. Zkuste to letos jinak a zaměřte se na to, jak si nadcházející období zpříjemnit. Máme pro vás pár tipů, které můžete snadno uplatnit v každodenním životě.

Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?

Dopřejte si prázdniny po celý rok

Poslední srpnové týdny už řada rodičů zvolna chystá své děti na běžný režim. Končí ponocování, procvičují se školní znalosti z loňského roku. Co si ale naopak do všedních dní přenést také pár příjemných návyků z prázdnin? Alespoň na každý druhý víkend si zkuste naplánovat výlet nebo jiný program, na který se budete opravdu těšit. Nemusí jít o nic finančně nebo jinak náročného. Vyberte si s dětmi cíl procházky, návštěvu volně přístupných památek nebo zamiřte na některou z podzimních akcí ve vašem okolí. Dětem můžete nachystat bojovku nebo jinou hru. Spojte se s přáteli a o zábavu budete mít postaráno jak při přípravách, tak při samotné realizaci.

Zůstaňte fit

Léto přináší spoustu přirozených příležitostí k pohybu. A pro děti také více času, který od září znovu tráví ve škole. Nenechte se ale změnou režimu a příchodem chladnějšího a deštivějšího počasí odradit.  Kdykoliv můžete, jděte alespoň část cesty pěšky. Nechte se strhnout energií svých ratolestí a neváhejte popoběhnout, třeba při pouštění draka. Aby pro vás byl pohyb zábava, zkoušejte nové sporty, třeba v rámci akcí pro veřejnost poblíž vašeho bydliště.

Nezapomínejte ani na ovoce a zeleninu. V parných dnech po nich kvůli osvěžení častěji sáhnou i lidé, kteří je s příchodem podzimu z jídelníčku zase pozvolna vynechávají. Obecně se doporučuje alespoň pět menších porcí denně, přičemž porcí se rozumí například menší jablko nebo hruška. Mimochodem, v souvislosti s vitamínem C, který podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, si většina z nás představí citrusy. Ještě bohatší na tento vitamín je ale například rakytník řešetlákový, který dozrává právě ve druhé polovině srpna a v září.

Buďte si blíž

Zkuste vylepšit i důležité drobnosti v komunikaci s dětmi. Když se vrátí ze školy, neptejte se jen na známky a na to, co bylo k obědu. Zjistěte, co zajímavého prožili, co se jim podařilo, co nového se dozvěděli, ale také co řešily, případně co je trápí. Dejte zkrátka dětem prostor, aby vám samy řekly, co jim den přinesl a jak ho můžete dál prožívat co nejpříjemněji, třeba i společně. Nechte se jimi inspirovat a hledejte společně nové a nové příležitosti, jak vykročit z šedi všedních dní. S trochou fantazie a chuti strávíte krásný čas i při přípravě večeře nebo psaní domácího úkolu. Vezměte nový školní rok jako výzvu a pusťte si do života více kreativity a radosti.

Kinder-foto.png

Vitamínová vzpruha pro děti

Chcete, aby si děti začátek školního roku užily naplno a zbytečně nechyběly ve škole či školce? Pak nezapomeňte na pravidelné doplňování vitamínů a minerálních látek, které si tělo samo zajistit neumí. Zdrojem devíti základních vitamínů od A po E je tekutý doplněk stravy Salus Floradix Kindervital. V jeho složení najdete i vápník, který je potřebný pro udržení normálního stavu kostí i zubů a podporuje také správnou činnosti svalů. Nechybí ani výtažky z bylin, konkrétně z kořene karotky, plodu anýzu a koriandru, nati potočnice lékařské a kopřivy, listu špenátu či květu heřmánku. Pro děti je pochopitelně důležitá i příjemná chuť. K ní přispívají koncentráty ovocných džusů, například z hroznového vína, jablka, ananasu a meruněk. Salus Floradix Kindervital je vhodný pro děti od tří let.

Související recepty a články

Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík
Nebuďte v křeči! Pomůžou drobné změny i hořčík
Dovolená za vámi. Podzim a pořádný zápřah před vámi. Jak to zvládnout? Konec prázdnin je zvláštní období. V ...
Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?
Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si užít?
Konec prázdnin. Ranní vstávání. Spousta úkolů a povinností. I to přináší návrat dětí do školních lavic. Zkuste to...
Stárnutí vás nemusí děsit: Stačí správná anti-age péče o pleť
Stárnutí vás nemusí děsit: Stačí správná anti-age péče o pleť
Aby vaše pleť vypadala zdravě a svěže, vyžaduje pravidelnou a pečlivou péči bez ohledu na věk. Je jedno, jestli je...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky